Aanbellen bij ...

Editie 27
Editie070 trekt de Haagse wijken in, belt ergens en aan vraagt: mogen we even binnen kijken?

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar jouw stadsgenoten? Editie070 trekt de Haagse wijken in met een stoutmoedige vraag: mogen we even binnenkomen? Vandaag doet Peter Boelhouwer voor ons de deur open. Hij woont samen met Désirée Boelhouwer, hun zoons Jesse (18) en Sam (16) en hond Beer.

Met een grote zwaai gooit Peter Boelhouwer de deur open. Een open houding, brede armgebaren en meteen verhalen vertellen. ‘Ik ben áltijd met mensen’, zegt hij, ‘je merkt wel, ik begin gewoon te ratelen.’ Hond Beer wordt gerust gesteld, het bezoek is oké. Peter leidt ons naar de voorkamer van zijn huis. ‘Met dit huis hebben we toch zo’n mazzel gehad’, zegt hij. Het pand stond al lang te koop, het had allerlei mankementen en was verzakt. ‘Maar Desirée keek er doorheen en heeft dit tot ons paleis gemaakt, met haar bouwkundig inzicht en gevoel voor inrichting. In de wintermaanden heb ik het met mijn jongens opgeknapt.’

Peter Boelhouwer van DB Aktiviteiten doet de deur open en nodigt Editie070 uit om binnen te komen.

 

Aan de grote tafel

Pontificaal in de voorkamer staat een zware en grote houten tafel. Gekocht om het leven aan te vieren, aldus Peter. ‘Al zijn hier de laatste tijd ook voldoende discussies gevoerd.’ Het haardvuur knettert, de kaarsen branden en de tafel staat vol lekkernijen. Gasten ontvangen? Hij doet niet anders, dat is duidelijk. ‘Er wordt hier heel wat afgeborreld.’ Samen met Desirée werkt hij de hele dag om het mensen naar de zin maken. Al bijna tien jaar runnen ze evenementenbureau DB Aktiviteiten. Van Prinsjesdag tot Vlaggetjesdag, van de Vlietdagen tot het Ondernemersgala, Peter en Desirée organiseren het, samen met hun team en andere partners in de stad.

Peter Boelhouwer vertelt aan de grote eettafel over zijn evenementenbureau DB Aktiviteiten dat hij samen met zijn vrouw Désirée Boelhouwer, runt .

 

Hoe was je dag?

Vanochtend stond Peter om zeven uur op om wat te sporten, ‘even cardio-en’, daarna door naar kantoor. Het stel heeft acht man in dienst en werkt met zo’n twintig freelancers, op kantoor is er altijd genoeg te doen. Daarna hop, de stad in, zoals bijna iedere dag. Eerst een meeting over de 200ste verjaardag van Scheveningen in 2018, Feest aan Zee. Daarna een gesprek in Leidschendam, en door naar een afspraak over de Volvo Ocean Race in 2018. Van een overleg over de stroomvoorziening voor de Christmas Fair verder naar het havenkantoor op Scheveningen om terug te blikken op de Sinterklaasintocht van dit jaar.

Peter, Desirée en zijn team organiseren al tien jaar lang de intocht van de Sint. ‘Een grote eer’, zegt Peter, maar hij wil er niet omheen draaien: ‘Het is ook een gedoe.’ ‘Het is onmogelijk om het voor iedereen goed te doen’, zegt Peter. En vandaar ook die heftige gesprekken ’s avonds aan tafel, over wat de juiste keuzes zouden zijn, over hoe het allemaal verder moet. ‘Mensen verwensen ons het nodige’, zegt Peter. Iedereen die hem via sociale media allerlei nare dingen toewenste heeft hij geprobeerd een persoonlijke berichtje te sturen of te woord te staan. ‘Het is moeilijk geweest.’ Toch wil hij het blijven doen, uit hart voor die stad, waar hij zo trots op is.

Peter Boelhouwer is met zijn evenementenbureau DB Aktiviteiten onder andere verantwoordelijke voor de organisatie van de intocht van Sinterklaas in Scheveningen.

 

Rasechte Hagenees

Peter is ‘een rasechte Hagenees’, zoals hij zelf zegt. Geboren in Het Valkenboskwartier, daarna tussen verschillende wijken van de stad verkast: van de Vruchtenbuurt tot Loosduinen. Op school was hij niet zo’n ster, het werken ging hem beter af. Eerst in de horeca, later in het onderwijs, als docent van de horeca vakopleiding van het ROC Mondriaan. Hij geeft nog altijd één dag in de week les. Nu heeft hij een groep jonge ondernemers onder zijn hoede die worden opgeleid hun eigen bouwbedrijf te starten. Hij leert ze ondernemerschap. ‘Of je nu in de bouw werkt of in de horeca, het spel is hetzelfde’, zegt Peter. ‘Je moet liefde voor je product hebben, daar gaat het om. Als je het verschil wilt maken, kijk dan waar je nèt even iets meer kan doen dan de ander.’

Peter Boelhouwer kijkt zijn zoon Sam na die naar hockeytraining vertrekt en vertelt dat hij trots op zijn zonen is.

 

Trots op de jongens

De deur gaat open, zoon Sam (16) stormt binnen. Hij maakt zich gauw uit de voeten, maar Peter geeft hem een blik. Sam komt een hand geven. Daarna gauw door, omkleden en op de fiets naar de hockeytraining. Hij stuift de trap op en een paar minuten later weer naar beneden. ‘Ik moet opschieten! Was gezellig!’ Ik ben héél trots op die jongens, vertelt Peter. Sam doet een horeca-opleiding en werkt bij traiteur Simons de Vogel op de Fred, Jesse (18) zit op het grafisch lyceum in Rotterdam. En ze helpen regelmatig mee tijdens evenementen.

In de keuken haalt Peter Boelhouwer meer hapjes en vertelt over de uitdagingen in het organiseren van komende evenementen zoals de vuurwerkshow op de hofvijfer komende oud en nieuw.

 

Leven, laten leven

‘Heeft iedereen nog genoeg te drinken?’ Peter loopt de keuken in, haalt meer hapjes. Leven, laten leven. Dat is zijn motto. ‘Zorg eerst dat andere mensen kunnen leven en eten, dan leef en eet jij ook. En dat is zoals wij werken.’ Onvermoeibaar vertelt hij verder over aankomende evenementen zoals de vuurwerkshow op de Hofvijver met Oud en Nieuw, en wat er allemaal bij komt kijken. Van veiligheidsplannen, tot stroomplannen en vergunningen. Peter vindt het heerlijk. ‘Desiree en ik houden van uitdagingen. Daarom huren mensen ons ook in.’ Het is zoals in dit huis, zegt Peter, niemand wilde het hebben omdat het een probleem was. Wij zagen er juist wat in.’ En zo laten we Peter achter, thuis, samen met hond Beer. Hij kijkt nog even verbaasd om zich heen. ‘Dit is gek, ik ben bijna nooit alleen! Nog een drankje misschien?’

Meer Editie070?

Wil je meer verhalen lezen over de stad? Bekijk dan ook de andere verhalen op Editie070. 

Aanbellen bij ...

Gepubliceerd op 01 december 2017 Geschreven door Elleke Bal Fotografie door Valerie Kuypers

Heb jij een idee voor een verhaal op Editie070?

Editie 27

01 december 2017
Alle edities Sluiten X
Meer artikelen?
27